İçeriğe geç

İpek Böcekleri!

İpek böceklerinin bakım ve beslemesi hassas ve emek yoğun bir süreç . Toplu iğne başı kadar bir tohumdan çıkan minicik larvaların 3 beslenme ve 3 uyku devresi geride kaldı. Şimdi 24. günde ipek böceği larvalarımız 4. yaşında. Uyumadıkları her an hiç durmadan taze dut yaprakları ile beslendiler ve hızla büyüdüler. Her yaşta günlük tüketilen dut yaprağı miktarı ve beslenme sayısı artıyor. 4. yaşta günde 5 kez taze dut yaprakları ile besleme ve bir kez alt değiştirme (küne alma) işlemi yapılıyor. İlk yaş dönemlerinde dut yaprakları incecik kıyılıyordu ama 4. yaşta daha iri parçalar halinde verilebiliyor. Bir kutu ipek böceği tohumu (yumurtası) için 500 kg. dut yaprağı gerekiyor.Dut yapraklarının her beslemede taze toplanması ve çabucak besleme tablalarına ulaştırılması gerek.Çok hassas canlılar olan ipek böceklerine verilecek dut yaprakları her türlü çevre ve hava kirliliğinden uzak, sadece yaprak temini için yetiştirilmiş dut ağaçlarından toplanıyor.
Aynı zamanda besleme evinde hijyen sağlanması , ısı , nem oranı ve ışıklanma süresi gibi dikkat ve titizlilikle uyulması gereken teknik ayrıntılar var.
Yoğun iş gücü gerektiren ipek böceği yetiştiriciliği aile iş gücü ve kadın emeği ile özdeşleşmiş bir üretim alanı.
EkoDoku Sürdürülebilir Yaşam Kooperatifimizin üretici ortakları, sevgili dostlarımız , gece gündüz demeden ipek böceklerini şefkatle besleyip büyütüyorlar. #sericulture #peacesilk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir