İçeriğe geç

Kadın Kooperatifleri Güçleniyor!

EkoDoku Sürdürülebilir Yaşam Kooperatifi olarak ilke edindiğimiz Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilgili savunuculuk ve farkındalık yaratma faaliyetlerimize kadın kooperatifleri ile dayanışma ve iş birliği adımları ile devam ediyoruz.
Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin dünya gezegenini korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için 2030 yılına kadar gerçekleşmesi hedefiyle ortaya koyduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele, iklim değişikliğini azaltmak için çevre, ekonomi ve sosyal hayatın işleyişinde dönüşümler öngörüyor.
Bu dönüşümde kooperatifler sosyal ve ekonomik sorunlara çoğulcu ve gönüllülüğe dayalı çözüm üreten örgütler olarak öne çıkıyor.
Kadın kooperatifleri ise kalkınma amaçlarının birbiri ile etkileşimi, özellikle yoksulluğu azaltmak amacı temel alındığında kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanması için çok önemli dinamik ve etkin araçlar.
Biz de EkoDoku Sürdürülebilir Yaşam Kooperatifi olarak Ankara’daki kadın kooperatiflerinin birlikte güçlenmesi için dayanışma ve iş birliği adına bir adım attık.
2002 yılında kadınlar için kooperatifleşme hareketini başlatan KEDV ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliğinin kadın kooperatifleri arasında ağ geliştirme, kaynak ve iş geliştirme süreçlerini desteklemek amacıyla düzenlediği “Kadın Kooperatifleri 4. Bölge Toplantıları” nda yerimizi aldık.
Bu oluşum içinde olmaktan ve katkı sağlamaktan dolayı sevinçliyiz.
Kadın kooperatiflerinin dayanışması ve daha güçlü yapılara dönüşmesinden tüm kadınlar, gezegenimiz ve gelecek nesiller adına ümitliyiz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir